Referanser - Energi-Spar AS

Gå til innhold
-en tilbakemelding fra fornøyd kunde..

Jeg bor i et mur hus med 3 leiligheter tot. 300m². Huset har hatt oljefyring  med radiatorer helt siden det ble bygget. Etter det ble bestemt at at fossilt brensel skal bort, fikk jeg lagt om til bioolje. Det er nå 3 år siden.
 
Det ble sagt at biooljen ville holde seg stabil prismessig - noe billigere enn den vanlige fyringsoljen. Videre at den er helt uskadelig for jordsmonnet om det skulle lekke fra tanken.
 
Dette hørtes bra ut, og valget  var enkelt.
Etter en del småvansker i starten, gikk de ganske bra  - men systemer var ustabilt. Det stanset og måtte ha service ganske ofte de første par årene.
 
Oljeleverandøren  opplyste at jeg måtte bruke den beste og dyreste oljen for å unngå problemene. Og det har vært en kostbar affære. Den koster 4 kroner mer pr liter enn den billigste! I løpet av det siste året brukte vi olje for nærmere 80.000 kroner!! I tillegg kommer minst en service pr år - ofte flere.
 
Og så er det rengjøring av kamrene i oljefyren - en skikkelig skittjobb!😳 For ikke å snakke om hvis jeg glemte meg og var litt sent ute med å bestille olje. For det var nemlig slik at den dyreste oljen, som vi brukte, ikke  alltid var på lager i Oslo.
 
Kriiise- men leverandøren skal ha den rosen at han gjorde sitt beste for å hjelpe.

Vi la om til bergvarme for et par 3 måneder siden (Juni 2018). Selve boringen og installasjonen av varmepumpe gikk utrolig greit og smertefritt. Og jeg kan ikke si annet enn at jeg sukket lettet da den store oljefyren forsvant ut gjennom døren. Vi er fortsatt i startfasen , men det er en lettelse å ha et system som faktisk  er selvdrevet.
Ingen svindyr olje som skal bestilles og BETALES, ikke sot i fyrrommet mer- og ingen service som må krisebestilles fordi fyren har stanset😀. Og så slipper jeg rensing av kamrene - med masse sot og griseri.
Men den største gevinsten er at utgifter til oppvarming og varmt vann er dramatisk redusert!! STRØM TIL DRIFT AV VARMEPUMPEN OG NEDBETALING AV LÅN UTGJØR EN  BETYDELIG  MINDRE SUM I ÅRET ENN DET VI BRUKTE  TIL OLJE.

 
Hilsen Rita M. Johnsen
Bråtenalleen Oslo

© 2017 - Energi-Spar AS - Tlf. (+47)  97 11 23 77
Utviklet av MAXROY AS - www.maxroy.no
Tilbake til innholdet