Referanser - Energi-Spar AS

Gå til innhold
-en tilbakemelding fra fornøyd kunde ...

Vil gjerne skrive noen ord om den beste investering vi har foretatt på vårt 100 år gamle hus her på Frogner i Oslo. Vi hadde som så mange andre et gammelt oljefyranlegg som hadde vært i drift i de siste 60 år. Da vi kjøpte huset som forøvrig er en murvilla på totalt 350 kvm boligflate var jo utgiftene til olje ikke så høye, men det ble det jo etterhvert. Det siste året vi brukte oljefyren og elektrisk oppvarming, hadde vi fyringsutgifter på ca 80.000,- på ett år. Da ble det slutt med det.

Etter mange vurderinger ble vi anbefalt Energi-Spar as , og det har vi aldri angret på. Utmerket service, svært gode samarbeidspartnere, og oppfølging underveis. Etter instalasjonen høsten 2018 ble vår besparelse høsten 2019 kr. 55.000,- etter et års bruk! Vi har heller ikke hatt antydning til driftsproblemer med det nye anlegget, og huset er nå fritt for oljelukt og driftkostnader forbundet med den gamle oljefyren. Vi takker for godt samarbeid og råd fra Energi-Spar as.

Anne-Grethe og Odd Gunnar Skagestad
Kirkeveien 1b, 0266 Oslo

-en tilbakemelding fra fornøyd kunde ...

Jeg bor i et mur hus med 3 leiligheter tot. 300m². Huset har hatt oljefyring  med radiatorer helt siden det ble bygget. Etter det ble bestemt at at fossilt brensel skal bort, fikk jeg lagt om til bioolje. Det er nå 3 år siden. Det ble sagt at biooljen ville holde seg stabil prismessig - noe billigere enn den vanlige fyringsoljen. Videre at den er helt uskadelig for jordsmonnet om det skulle lekke fra tanken.
 
Dette hørtes bra ut, og valget  var enkelt.
Etter en del småvansker i starten, gikk de ganske bra  - men systemer var ustabilt. Det stanset og måtte ha service ganske ofte de første par årene.
Oljeleverandøren  opplyste at jeg måtte bruke den beste og dyreste oljen for å unngå problemene. Og det har vært en kostbar affære. Den koster 4 kroner mer pr liter enn den billigste! I løpet av det siste året brukte vi olje for nærmere 80.000 kroner!! I tillegg kommer minst en service pr år - ofte flere.
 
Og så er det rengjøring av kamrene i oljefyren - en skikkelig skittjobb!😳 For ikke å snakke om hvis jeg glemte meg og var litt sent ute med å bestille olje. For det var nemlig slik at den dyreste oljen, som vi brukte, ikke  alltid var på lager i Oslo.
 
Kriiise- men leverandøren skal ha den rosen at han gjorde sitt beste for å hjelpe.

Vi la om til bergvarme for et par 3 måneder siden (Juni 2018). Selve boringen og installasjonen av varmepumpe gikk utrolig greit og smertefritt. Og jeg kan ikke si annet enn at jeg sukket lettet da den store oljefyren forsvant ut gjennom døren. Vi er fortsatt i startfasen , men det er en lettelse å ha et system som faktisk  er selvdrevet.
Ingen svindyr olje som skal bestilles og BETALES, ikke sot i fyrrommet mer- og ingen service som må krisebestilles fordi fyren har stanset😀. Og så slipper jeg rensing av kamrene - med masse sot og griseri.
Men den største gevinsten er at utgifter til oppvarming og varmt vann er dramatisk redusert!! STRØM TIL DRIFT AV VARMEPUMPEN OG NEDBETALING AV LÅN UTGJØR EN  BETYDELIG  MINDRE SUM I ÅRET ENN DET VI BRUKTE  TIL OLJE.

I juli 2019 hadde vi hatt bergvarme i 1 år, og strømutgiftene ligger i underkant av 18.000 kroner (13.000 kWt). Forbruket omfatter 3 leiligheter (tot 300m²) med oppvarming og dusjing – med et  ganske stort forbruk av varmt vann til dusjing.
 
Sammenligner en med utgiftene til bioolje siste året før vi fikk bergvarme , så nærmet de seg 80.000 kroner. Man kan trygt si at innsparingen mildt sagt er STOR!  
I tillegg er det ingen oljefyr som plutselig stanser og må ha service, ingen hastebestilling av olje og ingen rengjøring av oljefyren  - med masse sot:
Nå i høst skal vi installere vifteradiatorer i 2 av leilighetene for å utnytte varmen bedre, 2 stykk i hver leilighet.  Det blir spennende å erfare effekten av disse. Så fortsettelse følger……
 
Hilsen Rita M. Johnsen
Bråtenalleen Oslo

-mer fra Rita ...

I begynnelsen av juli hadde  vi hatt enda et år med bergvarme. Strømforbruket siste år ligger på 13891 kwt. Forbruket i kroner er 17.579. Forbruket omfatter også i år 3 leiligheter med henholdsvis 3, 3-4 og 2 personer pr. leilighet . Dette gir vel utslag på bruk av varmt vann. Og det dusjes myye! Skal jeg sammenligne med utgiftene vi hadde til olje med tilhørende strømforbruk og service, ville summen landet på godt over 90.000 kroner. Vi brukte bioolje.
Sist høst fikk jeg montert to vifteradiatorer, en i hver ende av leiligheten – og effekten er formidabel. Jeg bor i underetasjen, og nå temperaturen har vært grei – men jeg liker å ha det ganske varmt. Det å få disse to vifteradiatorene var en total forandring. I vinter kunne jeg ha det så varmt som jeg bare ville – og jeg liker å ha det varmt!! FORSKJELLEN ER SÅ STOR AT JEG SYNES VIFTERADIATOR BØR GÅ INN SOM EN DEL AV PAKKEN NÅR MAN LEGGER INN BERGVARME og har radiatorer. Hvor mange man bør ha, er ikke jeg den rette til å foreslå, det vet ekspertisen best. Men jeg kan ikke understreke sterkt nok hva dette gjør med  innetemperaturen!!
Så nå er det bare å glede seg til høsten og vinteren……..

Hilsen
Rita M. Johnsen


Tilbake til innholdet