Varmepumper - Energi-Spar AS

Gå til innhold
Hvilken varmepumpe passer best for deg?
En varmepumpe sikrer deg lavere oppvarmingskostnader, behagelig innetemperatur, og renere luft, samtidig som du gjør en positiv innsats for miljøet. Varmepumpe kan også brukes som air condition på sommeren.

Varmepumper er avanserte produkter og inneholder komplisert teknologi. I tillegg er ulike varmepumpe-modeller tilpasset ulike behov. Noen pumper produserer nok varme til å varme opp en enebolig midtvinters, andre er best egnet for en liten leilighet. Noen er ment for veggmontering, mens andre er laget for å plasseres nede ved gulvet.

Det kreves en del innsikt for å finne den perfekte pumpen for akkurat ditt behov. Energi-Spar AS veileder deg med sin lange erfaring til å ta de rette valg av løsninger!
Rent og sunt inneklima
Inneluft inneholder ofte store mengder partikler som støv, pollen og bakterier. Dette kan være usunt, spesielt for alle som plages av astma og allergi. Våre varmepumper har et aktivt elektrostatisk plasmafilter for effektiv rensing av luften og som fjerner partikler som støv og pollen.

Bruk varmepumpen som aircondition
På varme sommerdager kan  varmepumper brukes som aircondition. En varmepumpe svaler inneluften på varme sommerdager og gir en komfortabel innetemperatur du faktisk kan unne deg.
De sparer 850.000 kroner i året
Styreleder i Kollen Borettslag, Leif Tore Markman, kunne tidligere i høst stolt fortelle om installasjonen av varmepumpeanlegget i borettslaget. Beregninger viser at de 189 boenhetene vil kunne spare minst 4.500 kroner i året i snitt, eller totalt 850.000 kroner i året.
Få varmepumpen montert av fagfolk: Uansett hvilken varmepumpe du velger vil riktig installasjon gjort av kvalifiserte varmepumpeinstallatører være en forutsetning for å oppnå forventet besparelse. Dette gjelder alle typer varmepumpe og merker. Alle hus er ulike og det er derfor viktig å vurdere sammen med installatør hvilken varmepumpemodell som passer best til boligen og hva som er riktig plassering av innedel og utedel. Det å oppnå en god varmefordeling i huset er viktigere enn type varmepumpe.
COP/Varmefaktor
COP er en forkortelse for Coefficient of Performance og oversettes ofte til «varmefaktor». Beskriver forholdet mellom avgitt effekt (varmeproduksjon) og tilført effekt (strømforbruk). COP forteller med andre ord hvor mye varme pumpen klarer å produsere for hver watt elektrisitet den forbruker. COP på 3.0 innebærer at pumpen produserer tre ganger så mye varme som en ordinær panelovn ville ha klart med det samme energiforbruket.

SCOP/Årsvarmefaktor
Løsrevne COP-tall er imidlertid uinteressante. Derfor har vi SCOP. SCOP er en forkortelse for Seasonal Coefficient of Performance og oversettes ofte til «årsvarmefaktor». SCOP beskriver varmefaktoren en pumpe klarer å produsere over et helt år under gitte forutsetninger. Jo høyere SCOP, jo lavere strømforbruk og jo lavere strømregninger på deg.

kW/Effekt
Effekten beskriver hvor mye varme pumpen klarer å produseres under gitte forutsetninger. Oppgis normalt i kilowatt (kW). 1 kW = 1000 watt. Effekten vil synke med synkende utetemperatur. (Gjelder ikke VANN-VANN). Jo høyere effekt ved lave temperaturer, jo større er sjansen for at varmepumpen klarer å holde boligen din varm.
Tilbake til innholdet